Desert fursecuri cu faina neagra

de Lau in Dulciuri, 12 Apr 2020 | 1709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina neagra
  • 100 g nuca de cocos
  • 100 g ciocolata
  • 1 lingura merisoare uscate
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 6 lingurite zahar
  • 2 lingurite miere
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de portocala
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 100 ml lapte
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu faina neagra:

Intr-un bol amestecam ingredientele uscate, facem o adancitura adaugam praful de copt amestecat cu zeama de lamaie, untul, mierea de albine, esente de vanilie.

Amestecam cu lingura adaugand treptat laptele, amestecam cu mana pana ce formam un aluat omogen (daca este nevoie adaugam lapte sau apa minerala)

Invelim in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Cu mainele unse cu ulei formam bilute care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min pana ce se rumenesc putin talpa si sunt maronii la suprafata.

Eu m-am jucat putin cu furculita inainte sa dau tava la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi